MONSTERS

.
Gisteren was het echt weer om iets te ondernemen, niet te warm en zeker niet te koud. Mijn rug doet ook weer normaal, dus opgewekt stapten we in de auto. Reisdoel: Hooghalen, een dorp in Drenthe. We zijn daar eerder geweest en dat is toen zeer goed bevallen. De omgeving is schitterend, je zou daar uren kunnen ronddwalen. Een beetje de eenzame herder spelen, broodje en blokfluitje mee en de schaapjes volgen dan vanzelf. Aan uren ronddwalen waag ik me (nog) niet, maar een klein stukje lopen moet kunnen. Voor je er erg in hebt, waan je je alleen op de wereld. Bijna alleen. Muggen, vliegen en ander vliegend en kruipend ongedierte zijn altijd aanwezig. Als je een beetje mazzel hebt, kom je ook wat runderen tegen. Met nog meer mazzel zie je geen mens.
Onderweg naar ons reisdoel zagen we diverse billboards langs de weg met de wervende tekst: Ontdek (of vind, dat weet ik niet meer) de monsters in dierenpark Emmen. Nou zijn we daar al diverse keren geweest, maar monsters hebben we er nooit gezien. Een uitnodiging vind ik het niet, want wie wil er nou monsters tegenkomen als je een gezellig dagje dierentuin hebt gepland? Ik in ieder geval niet. Het is alweer een lange tijd geleden dat we in Emmen waren, vind het ook altijd heerlijk om daar rond te wandelen, te genieten van het jonge leven. Nu stel ik een bezoek nog maar even uit. Ik wacht wel tot de monsters zijn gevonden en opgepakt.
Toen ik ’s avonds een item op tv zag over de bange bavianen in datzelfde dierenpark, wist ik het meteen. De bavianen hebben die monsters gezien. Zij weten waar ze zijn en misschien weten ze zelfs wanneer ze weer verdwijnen. Tot die tijd houden ze zich gedeisd. Je weet tenslotte nooit waar ze toe in staat zijn. Die monsters bedoel ik hè, niet de bavianen.
Ik wacht op goede berichten uit de dierentuin en misschien overweeg ik dan wel weer eens een bezoekje. Ik wil er echter wel zeker van zijn geen monsters tegen het lijf te lopen. Mijn rug wordt waarschijnlijk nooit meer goed genoeg om hard weg te rennen als dat nodig is.
.

6 thoughts on “MONSTERS

  1. O nee géén monster a.u.b. ! Maar ik ben blij dat jij de ooraak ontdekt hebt van de apenangst ! Voor de kranten is het maar gelukkig dat de apen áltijd toevallig in de komkommertijd angstig worden 😉

  2. Mooie omgeving daar bij Hooghalen.
    Ze hebben nu een hoop jonge dieren in Dierenpark Emmen geloof ik. Vast wel de moeite waard, monster of niet..

  3. hahaha geweldig verhaal heb je er van gemaakt… en ja je was ook heel erg dichtbij ook, je liep daar waar ik een week geleden stond om vrachtwagens binnen te zien komen rijden voor het truckersfestival…

    En Emmen….’breek me de jeweetwel niet open’ 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s