EINDELIJK

.
Wacht maar tot je met pensioen bent, dan wordt je leven een stuk rustiger. Niet meer elke dag vroeg je bed uit om op tijd bij je baas te zijn. Je kunt je eigen dag indelen en eindelijk na een zwaar werkzaam leven van je rust genieten. Eindelijk tijd voor je hobby, als je die hebt tenminste. Zou wel handig zijn, anders val je echt in een groot gat. Een leven met het vaste ritme van een baan is eigenlijk best prettig, je weet waar je aan toe bent en kunt altijd nog in de weekends tijd voor je hobby indelen. Als je eenmaal alle dagen thuis bent, heb je natuurlijk alle tijd van de wereld. Niets moet, alles kan en mag. Nou ja, bijna alles. In ieder geval heb je dan de vrijheid om zelf te bepalen hoe je tijd wordt ingedeeld, wat je wel en niet wilt doen, zonder dat er onmiddellijk wordt geroepen dat dit en dat nog af moet voor je naar huis gaat.
Echtgenoot en ik hebben jaren gedroomd van een eigen vakantiehuisje, het liefst ergens in een bosrijke omgeving met alle rust en ruimte die een mens zich wensen kan. Echtgenoot heeft bijna vijftig jaar gewerkt en heeft zijn rust dubbel en dwars verdiend. De laatste jaren zijn we druk aan het zoeken geweest, we hebben tig vakantieparken gezien, maar het juiste plekje kwam maar niet. Tot april dit jaar. Vanaf het moment van parkeren bij dit park, voelden we ons helemaal happy worden. Het oogde vriendelijk en alles zag er mooi en goed onderhouden uit. Dit moest het worden, wisten we meteen. Het personeel in het bijbehorende restaurant was uitermate netjes en aardig en de mensen die we tegenkwamen op het park hadden niets dan lof.
Het laatste half jaar zijn we dan ook druk geweest met heen en weer rijden, kijken op de plek waar ons chalet moest komen en allerlei huishoudelijke dingen en dingetjes uitzoeken. Zo leuk, net alsof je weer helemaal opnieuw begint. En dat doe je in feite ook. Er gaat echter ontzettend veel tijd in zitten en tijd voor een hobby is er momenteel nauwelijks. Is niet erg, komt wel weer. Sommige hobby’s zijn niet plaatsgebonden, dus overal uitvoerbaar.
Vanochtend kregen we het definitieve bericht, vanaf de 17de is alles klaar en kunnen we er in. We hebben er heel veel zin in en zijn van plan om zoveel mogelijk tijd daar door te brengen. Als het meezit, hebben we daar ook de beschikking over internet. Misschien gaan in de toekomst heel wat logjes vanuit Drenthe komen. Zou dat niet mooi zijn?
.

17 thoughts on “EINDELIJK

  1. Na een kleine vijftig jaar werken is dat zeker dubbel en dwars verdient!! Geniet er maar van zo lang het kan het is jullie van harte gegund!

  2. Ik kan natuurlijk niet anders dan bevestigen dat jullie de enige juiste provincie hebben uitgekozen 😉

    Van harte gefeliciteerd met het vervullen van de droomwens, heel veel plezier en geluk gewenst maar bovenal het grote genieten in hoofdletters.

    en wie weet…. komen we elkaar eens tegen want zo groot is Drenthe nou ook weer niet 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s