LEEGLOOP

.
Je leest het regelmatig in de krant, of je hoort erover via radio of tv. Maar je maakt je er natuurlijk niet echt druk over. Het raakt jou toch niet als er weer eens een dorp klaagt over het dalende inwonertal. Of een school met steeds minder leerlingen. Een lekkende fles komt misschien een stukje dichterbij, vooral als die fles toevallig in jouw boodschappentas zit. Al die verschillende manieren van leeglopen kunnen soms vervelend zijn of vervelende gevolgen hebben. Een leeglopende trein is dan weer geen issue. De mensen zijn waarschijnlijk op de plaats van bestemming aangekomen. Hoewel… als die trein net wat blaadjes tegenkwam op de rails, waardoor de machinist niet verder kon (of durfde, dat kan natuurlijk ook) dan wordt het weer wel vervelend.

Wanneer is een leegloop echt heel erg vervelend en raakt het je persoonlijk? Wel, dat is wanneer je te maken krijgt met een darmleegloop. Dat kan zomaar spontaan ontstaan. Je staat ’s morgens fris en fruitig op. Hoewel, misschien niet helemaal fris en waarschijnlijk al helemaal niet fruitig, maar je komt uit bed en denkt gewoon aan een mooie nieuwe en tevens zeer natte dag te beginnen. En dan voel je het opeens. RENNEN! Pfft, net op tijd. Waar komt dat nou opeens vandaan, vraag je jezelf af. Voor je echter hebt uitgeplozen of je de dag ervoor misschien iets verkeerds hebt gegeten, ren je voor de tweede keer. En een derde, vierde keer. Je vraagt je allang niet meer af, hoe het komt. Je bent bezig met rennen. Misschien zet je zelfs wel een nieuw snelheidsrecord. En net als je denkt dat het inmiddels wel over zal zijn, want die darmen zullen toch wel eens leeg raken, is het “oh shit!” en daar ga je weer. Je darmen zijn iedere keer weer in staat iets te vinden wat er uitgegooid kan worden. Als je er goed over nadenkt, is het razend knap eigenlijk, van niets toch weer iets fabriceren. Niet dat je op zo’n moment überhaupt zin hebt om ergens over na te denken, maar toch.

Eén ding is zeker: je krijgt genoeg beweging, al voel je je de rest van de dag leeg en uitgevloerd.
.

8 thoughts on “LEEGLOOP

  1. Ik werd door een medeblogger op jouw blogje gewezen en ik dacht gedeelde smart is halve smart. Alleen ging het bij mij via de mond. Ook heel erg onplezierig. En ook ik dacht telkenmale, er kan nu toch niets meer in die maag zitten, maar ja wel hoor, rennen………

  2. Dat van dat ‘leeg en uitgevloerd’ zijn geloof ik graag, als je ergens uitgeput van raakt is het wel van totale leegloop. Je zou bijna denken dat het heerst … toch maar veel drinken om je vochtpeil op balans te houden. Kippenbouillon schijnt versterkend te werken. Beterschap.

  3. O dát is balen! je hoort het meer op het moment …ik veeg voor alle zekerheid maar even met een doekje over het beeldscherm, je wéét het maar nooit met zo’n “heersertje” 😉

  4. Het is gelukkig alweer voorbij begrijp ik.
    Wel vervelend zo een leegloop. Hoeft maar 1 kleine bacterie zijn slag te slaan en de rest volgt..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s