TIPS??

.
Het is schitterend helder winterweer. Onze planning was om deze week in ons hutje te zijn, maar daar is door enige onverlaten een stokje voor gestoken. De auto staat nog steeds bij de garage en ik heb geen idee wanneer hij weer rijklaar is. En hoe lang hij deze keer veilig voor de deur kan staan. Volgens de politie trekken er groepen dieven een wijk door en pakken dan een paar vaste merken auto’s die ze leegslopen. Eens in de zoveel weken komen ze terug. Helaas voor de slachtoffers kondigen ze hun komst niet van tevoren aan. Hoewel de politie zegt extra te surveilleren, hebben ze nog niemand aan kunnen houden. De politieman waar echtgenoot mee heeft gesproken lachte nog en zei:

“Ja wij rijden in een diesel en die horen ze natuurlijk al van verre aankomen, dus zijn ze op tijd weer verdwenen. Op naar de volgende wijk.”

Kijk, daar heb je als burger natuurlijk niks aan. Zowel verzekering als politie zegt dat extra beveiliging weinig zin heeft, omdat het dievengilde is uitgerust met de modernste apparatuur. Zonder de auto aan te raken kunnen ze al het alarm uitschakelen. De techniek staat voor niets tegenwoordig.
Vooruitgang is hartstikke mooi, maar ik zou willen dat bepaalde groepen mensen wat achter bleven met hun ontwikkeling. Diefstal valt onder oude beroepen. Door de eeuwen heen heeft het plaatsgevonden. Echter, waar vroeger tijd besteed moest worden om ergens binnen te komen, is dat tegenwoordig een fluitje van een cent. Beetje jammer dat die gasten ook meegaan met hun tijd en misschien zelfs wel hun tijd ver vooruit zijn. Ze gebruiken apparatuur en methodes waar een normaal mens nog nooit van gehoord heeft.

Wat kan een mens nog doen om te voorkomen dat er in auto of huis wordt ingebroken als zelf de politie zegt dat extra maatregelen vrijwel zinloos zijn? Ik zou het niet weten, maar wie goede tips heeft, mag ze mij vertellen. Ik sta open voor suggesties.
.

Advertenties

5 thoughts on “TIPS??

  1. Een grote python in de auto. Ganzen in de tuin (betere waakdieren zijn er niet).
    Scheermesjes achter het stuur…. wel rommelig maar jij pijn in de portemonnee, het dievengilde pijn in de vingers…. Garage?

  2. Het is verschrikkelijk dat we stééds vaker opgejut worden om extra veiligheidsregels aan te schaffen terwijl men duidelijk over het hoofd ziet dat “onze criminelen”meestal al véél verder zijn in het omzeilen ván die maatregelen.
    Het énige dat helpt is al dat tuig achter de tralies onder zware omstandigheden.
    Het slachtoffer krijgt gewoon altijd de schuld , te dure spullen, te weinig beveiliging en niet genoeg alles verstopt! Zelfs “dan maar een auto kopen van een minder aantrekkelijk merk” verplaatst het probleem gewoon naar andere dure auto’s of spullen ! Om dóódziek van te worden!

  3. Ik zou enorm boos worden van zo’n lachende politieman grrrrrrr! Zeggen dat extra beveiliging weinig zin heeft, omdat dieven uitgerust zijn met de modernste apparatuur. ‘De techniek staat voor niets tegenwoordig’. Nou, laat ze dáár dan aan werken, aan nog nieuwere techniek om dieven in de klauwen te grijpen. Wat dieven kunnen, kan de politie toch OOK? Wat een laksheid. Ik zou me vreselijk gefrustreerd voelen als mij dit zou overkomen. Sterkte met de hele toestand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s