PROOST

.
Zo, de Kerst zit er weer op. Nu nog even veilig Oud en Nieuw doorkomen en dan kunnen we 2013 ook weer achter ons laten. Het verbaasd me steeds weer als ik bedenk hoeveel jaren ik inmiddels achter me heb gelaten. Toen ik klein was, kon ik niet snel genoeg groot worden, maar hemeltjelief, wat duurde dat lang. Nu ik groot (nou ja, zo groot ben ik nou ook weer niet) ben, lijkt de tijd vleugels te hebben gekregen. De jaren vliegen voorbij. Voor mijn gevoel is 2013 nog maar net begonnen en nu is het alweer bijna voorbij. Afgezien van wat irritante lichamelijke klachten is het jaar best goed verlopen. We hebben na jaren zoeken eindelijk een hutje op de hei gevonden, waar we door steeds tussenkomende zaken veel te weinig kunnen zijn, naar onze zin.

Voor volgend jaar heb ik me voorgenomen om wat minder rekening te houden met anderen en wat meer te doen wat wij zelf willen. Of dat onder het kopje “goede voornemens” valt, durf ik niet te zeggen. Onbewust houd je toch rekening met anderen en gaan je eigen wensen steeds naar de achtergrond. Wat echtgenoot en ik meer nodig hebben, is een beetje egoïsme. Maar ja, dat heb je of dat heb je niet. Ik weet eigenlijk niet of je dat jezelf kunt aanleren, egoïstisch zijn. Ach, we zien wel hoe het komende jaar verloopt, of het lukt om af en toe nee te zeggen. Hoe moeilijk kan dat zijn? Jonge mensen hoor ik regelmatig nee zeggen, dus moeten wij dat toch ook kunnen?

Eerste Kerstdag is trouwens heel gezellig verlopen met de kerstbrunch waar het hele spul aanwezig was. Ik heb wel meteen meegedeeld dat we het volgend jaar in ons hutje willen gaan doen. Of dat gaat lukken? De ene helft reageerde enthousiast en de andere helft keek een beetje bedenkelijk. Kerst in een hutje? De meningen zijn dus verdeeld. We zien wel wat het wordt. Er is een heel nieuw jaar om over na te denken. Tijd genoeg. Dus.
Misschien heb ik nog tijd (en zin) om voor dinsdag nog even een stukje te schrijven. Mocht dat niet het geval zijn, dan wens ik iedereen alvast een geweldige oudejaarsavond en een mooi begin van het nieuwe jaar. Hoe de rest van het jaar gaat verlopen, zal iedereen zelf in moeten vullen.

Proost!
.

6 thoughts on “PROOST

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s