INGESCHOTEN

.

Om de een of andere duistere reden gingen we gisteren bijtijds de boodschappen doen. Bij thuiskomst (in ons hutje) zette ik eerst water op voor koffie, daarna werden de boodschappen opgeruimd. We zitten nog geen twee tellen, klaar om de koffie te drinken, als mijn telefoon gaat. Een aantal vragen achter elkaar. Zijn jullie thuis? Heb je koffie in huis en is die al klaar, want we hebben wel zin in een bakkie? Alle vragen positief beantwoord hebbend, draai ik me om naar echtgenoot. Hij noemt een naam en wijst naar buiten. Ze zijn er al. WOW! Dat is echt een leuke verrassing. Zoon en schoondochter staan voor de deur. Het eerste wat ik ze vraag is: “Hebben jullie in je bed gepiest of zo?” Standaard vraag als iemand behoorlijk vroeg op de dag in de weer is. Uiteraard was het antwoord daarop negatief. Wij waren niet thuis met oud en nieuw en ze wilden ons toch echt persoonlijk een gelukkig nieuwjaar wensen. ‘s Middags wilden ze een uurtje in Assen gaan shoppen om daarna weer naar huis te rijden..

Wij waren heel blij met dit onverwachte bezoek en omdat we zelf ook het dorp in wilden, besloten we om na de lunch gezellig met z’n vieren te gaan. Even schoot het woord zwijmelen door mijn hoofd, maar dat duwde ik snel weg. Zwijmelen kan volgende week ook, zoon en schoondochter op bezoek gebeurt niet elke week. Dus de keus was snel gemaakt. Schoondochter had een prachtige foto voor ons meegenomen, waarvoor we meteen een mooi lijstje hebben gekocht. We waren nog op zoek naar een spiegel voor in de gang en daar zijn we nog voor geslaagd ook. Al met al een heel leuke middag. Echtgenoot en zoon zijn beiden geweldige klussers (niet dus) en zijn samen aan het stoeien geslagen om de spiegel op de juiste plek op te hangen. Het is ze nog gelukt ook. Applausje waard.

Een moeder kan haar kind natuurlijk niet zonder eten naar huis laten gaan. We hebben broodjes met hamburger gegeten. Doen we niet elke dag, dus was best lekker. Na het opruimen en het vullen van de vaatwasser heb ik een pot koffie gezet. Daarna was het helaas al weer tijd voor ze om te vertrekken. Wel hebben we meteen een datum geprikt voor ze om te komen logeren. Daar verheug ik me nu al op.

Lapje is dus helemaal niet aan geweest gisteren en het zwijmelen is er bij ingeschoten. Maar we hebben een ongelooflijk leuke dag gehad.

.

5 thoughts on “INGESCHOTEN

  1. Ja precies, jij zit nu toch nog lekker na te zwijmelen van de fijne dag!
    Wat een leuke verrassing dat ze zo ineens voor je neus stonden, moet het “moederhart” geweest zijn dat je vroeg boodschappen liet doen;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s