PROGRAMMA

.

Heel naïef dacht ik, dat met een bezoekje aan de neuroloog de oplossing pasklaar voor handen zou zijn. Zij zou me vertellen dit en dat is er aan de hand en zus en zo gaan we er aan doen. Maar nee

Ze deed hetzelfde met me wat de huisarts al had gedaan met hetzelfde resultaat. Ze vermoedt dat er een zenuw in mijn onderrug beklemd zit. Ze wilde ook nog overleggen met de cardioloog. De cardioloog? Wat heeft die er nou mee te maken? Dat heeft dus te maken met het flauw vallen, ze belt hem meteen op en, oh joy, de beste man wil me wel even zien. Verrassing, ik mag meteen de volgende dag komen. De neuroloog wil ook een hersenscan en een scan van de onderrug voor me aanvragen, maar dan moet ik wel eerst weer bloed laten prikken om te zien of mijn nierfunctie goed is. Welja, toe maar. Ik zie mezelf al wekenlang van hot naar haar rennen in het zieken huis, want wachtlijsten en zo. Maar….ik ben een echte bofkont. De wachtlijsten zijn in de prullenbak gegooid.

De hersenscan heb ik vanochtend gehad, was niet echt prettig, want dat apparaat maakt een ongelooflijke herrie. Ik zou eigenlijk een klacht wegens geluidsoverlast in moeten dienen. Ik vraag me trouwens af wat ze daar verwachten te zien. Het enige wat ze waarschijnlijk kunnen vinden, is een bordje met de tekst: lichtelijk gestoord. Maar ja, dat ben ik al zesenzestig jaar en ik kan je vertellen dat daar best heel goed mee valt te leven. Morgen mag ik weer terug voor de scan van de onderrug. Dat mocht niet op dezelfde dag, want dan lig ik te lang in dat apparaat. Die zaken zijn dus redelijk snel afgehandeld. Helaas moet ik voor die scans naar een andere stad, zo’n veertig km verderop. Oké, dat kan er ook nog wel bij.

Dinsdag was ik dus bij de cardioloog en die man heeft weer een heel eigen agenda. Voor ik bij hem terecht kon, werd er eerst een hartfilmpje gemaakt. Nou, dat was een zeer korte filmcarrière voor me, want het duurde amper een minuut. Het resultaat mocht ik aan de dokter overhandigen. Ik vond dat het er prachtig regelmatig uitzag en dat was hij helemaal met me eens. Maar daarmee zijn we er nog niet. Weet je wat ook een goed idee is? Vierentwintig uur lang een kastje bij je dragen waarop het hart in de gaten gehouden wordt. Oh ja, en dan wil hij ook nog een echo van mijn hart. Helaas moet ik daar dan twee weken op wachten, maar een mens kan tenslotte niet alles hebben.

Op 8 april mag ik terug naar de neuroloog. Op 9 april krijg ik dat kastje, dat mag ik de volgende dag inleveren waarna er meteen een echo wordt gemaakt. Op 28 april mag ik dan weer terug komen bij de cardioloog. Ik heb in ieder geval nog een aardig programma om naar uit te kijken. Ondertussen is er wat het lopen betreft niet veel veranderd.

Ik denk dat ik tussendoor maar een week hutje inplan. Lekker rustig in het zonnetje zitten en genieten van alle vogeltjes en mooie uitlopende plantjes en bomen.

Advertenties

15 thoughts on “PROGRAMMA

  1. Pfff, wat een mallemolen … hopelijk weet je snel waar je aan toe bent en komt er weer rust in de tent. Geniet ondertussen van alle vogeltjes en mooie, uitlopende plantjes en bomen 🙂

  2. Ja joh, als je eenmaal in de medische molen zit heb je er bijna een baan aan… Sterkte met alles, hopelijk wordt snel duidelijk wat de oorzaak is . Voorlopig ben je er wel even zoet mee. Tussendoor maar lekker afleiding zoeken en genieten in jullie hutje als ’t ff kan.

  3. Je werkt idd een heel programma af. Ze willen elk mogelijk risico op hartfalen uitsluiten, dus toch wel prettig dat ze dat serieus nemen. Dat wachten, wachten, is het vervelendst. De beste manier om die tijd door te brengen, heb je zelf al uitgevonden: lekker naar je hutje en genieten van de zon. Sterkte en houd je taai! Liefs Kakel

  4. Naar je dashboard gaan…die grote kwast links zachtjes aanklikken en dan staat er misschien themaopties?! Echt niet te doen zo hoor…..

    • Sorry, ik heb op van alles en nog wat geklikt, maar nergens kunnen vinden hoe ik die letters weer wit krijg. Hopen dat het volgende logje weer normaal verschijnt….

      • *klikt haar zaklantaarn aan* Je moet je achtergrondkleur veranderen denk ik.Moet natuurlijk niet,maar mag…..

  5. Phoe ……… met al die onderzoeken gaat dus aardig wat tijd aan op. Nou, ja, als ze je op een gegeven moment maar kunnen zeggen wat het is en wat er aan te doen is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s