DOKTER DOKTER

.

De neuroloog zegt dus dat er iets zit wat klachten kan veroorzaken. Maar niet mijn klachten. Dus naar de orthopeed. Aardige vent, al was hij nog niet echt orthopeed, maar een soort hulpje. En ach, doe ’s gek, laat een paar foto’s van je heup maken. Tuurlijk, doe ik. Heb toch niks anders te doen. Twee prachtige foto’s gemaakt, die hij binnen vijf minuten op zijn computer had staan. De hoofdorthopeed heeft er naar gekeken en ik mocht weer naar binnen. Ja, kijk, daar. Daar zit duidelijk slijtage en die kan wel degelijk klachten veroorzaken. Maar niet mijn klachten. Dus. Niet getreurd, er zijn nog veel meer artsen in dit ziekenhuis. Weet je wat, je mag naar de vaatchirurg. Chirurg? Die zijn toch echt gespecialiseerd in snijden? Lekker vooruitzicht.

De volgende dag kon ik al terecht. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat perfect georganiseerd vind in dit ziekenhuis. Alle afspraken worden meteen geregeld. Oké, de vaatchirurg. Een meneer uit België. Hij kijkt en beweegt mijn benen. Hij luistert met zijn stethoscoop in mijn lies en bij mijn enkels. Hij kan de slagader niet horen. Nou weet ik niet of dat aan mijn slagader ligt of dat zijn gehoor niet goed is, maar hij zegt dat ik naar de vaatzuster mag. Zij gaat dan een echo maken. Let wel, een zuster, niet een dokter. Het verrassende is, dat ik niet onmiddellijk bij haar terecht kan. Ik krijg schriftelijk een afspraak toegestuurd. In dit perfect digitaal geregelde ziekenhuis, krijg ik van de zuster een schriftelijke uitnodiging, terwijl ik bij de artsen onmiddellijk terecht kan. Maar goed, de dokter vraagt of ik rook en uiteraard geef ik eerlijk antwoord. Ja, ik rook. Das niet goed hè, daar moet ik mee stoppen. Ik zeg dat ik altijd een beetje opstandig wordt van het woord moeten. Als we de spreekkamer uit zijn en naar de balie lopen, roept hij me achterna: U mag best stoppen met roken, hoor. Ha, een arts met humor. Een Belg nog wel.

Gisteren kreeg ik de uitnodiging voor het vaatonderzoek, a.s. donderdag. Dat kon ook niet later, want vrijdag mag ik terug naar dok zelf voor de uitslag.

Afgelopen maandag mocht ik naar de cardioloog voor de uitslagen van zijn onderzoeken. Hij was heel tevreden en ik uiteraard ook. Het is nu officieel: ik heb een goed hart. Mankeert niks aan. De hele dag dreunde een van mijn favoriete liedjes door mijn hoofd. “A good heart these days is hard to find”. Ho, stop, I’ve got one! It’s official.

.

6 thoughts on “DOKTER DOKTER

 1. Ik heb genoten van je humor. Waar het ook aan mag liggen, je humor lijdt er (nog) niet onder. Ondertussen is je probleem niet opgelost. Om nou te hopen dat het probleem in je vaten ligt, gaat me te ver, aan de andere kant, als er niets gevonden wordt… Sterkte met je getob. Fijn dat je de positieve dingen weet te benoemen. Houd ons op de hoogte!
  Liefs Kakel

 2. Ze weten je wel bezig te houden in dat ziekenhuis…. je bent zo snel aan de limiet van de “eigen bijdrage” voor dit jaar ! In ieder geval heb je je eerste “goedgekeurd” stempel binnen !

 3. In en uit het ziekenhuis onderzoek na onderzoek.. weinig tijd voor het hutje op de hei dus… Gelukkig is K**** weer…
  Ben wel benieuwd of de vaatchirurg wat kan vinden bij je.. er blijft anders niet veel meer over om te onderzoeken lijkt mij..
  Succes en sterkte!
  Feargal Sharkey – A Good Heart . Is en blijft een geweldig nummer!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s