PASSEND

.
Natuurlijk ging het oppassen goed. Onze kleinzoon deed precies wat we wilden: lekker de hele avond wakker blijven, een beetje jengelen en een drijfnatte luier afleveren. De bedoeling was om samen met kleinzoon de kandidaten van de voice te beoordelen, maar hij vond er niks aan. Gek hè? Hoewel ik dat dus één van de leukste programma’s vind, heb ik er eigenlijk maar bar weinig van meegekregen die avond. Kleinzoon eiste alle aandacht en weet je, daar had ik totaal geen problemen mee, al wist ik niet waarom hij nou zo jengelig was. Pas nadat hij een flesje en een schone broek had gehad werd hij stil. Nee, dat klopt niet helemaal. Voor dat zoon en schoondochter van huis gingen op weg naar een trouwfeest, een half uur later dan gepland trouwens, had schoondochter hem nog even snel een lange broek aan gedaan. Klinkt een beetje vreemd voor zo’n klein hummeltje, want een korte broek valt bijna net zo lang, maar het koelde nogal af en zijn beentjes voelden wat fris. Prima idee dan natuurlijk. Echter, vanaf het moment dat hij die broek aankreeg, begon eigenlijk het jengelen. Toen die broek uitging om zijn luier te verschonen was hij meteen stil en verscheen er een grote glimlach op zijn gezicht. Zo van: hèhè, eindelijk, je hebt het begrepen. Ik heb even gekeken, het was een 100% katoenen broekje, maar een maatje 56. Dat ding heeft hem gewoon niet lekker gezeten, was veel te klein. Sorry, manneke, we zijn al zo lang uit de kleine kinderen, dat ik even vergat dat ook baby’s graag goed passende kleding dragen. Ik heb hem met blote beentjes in een slaapzakje gedaan en hij sliep. Zo simpel kan het zijn. Zoon en schoondochter waren al om elf uur weer thuis. Ze hadden het toch wel een beetje eng gevonden om allebei tegelijk niet bij hun zoon te zijn. Ach, voor het eerst je kind uit handen geven is ook best moeilijk.

.

 

Advertenties

6 thoughts on “PASSEND

  1. Ja dat is het natuurlijk, vooral omdat we in een land leven waar je geen moderne communicatie middelen bij de hand hebben en je dus niet even met een klein berichtje kunt informeren of alles oke is . … 😉
    Maar het zal wel wennen en voor je het weet vinden ze het héérlijk om even samen een avond op stap te kunnen als het kleintje onder de pannen is bij oma en opa!

  2. Eens moet de eerste keer zijn om je kindje in vertrouwde handen achter te laten 😉 Nu ze zien dat alles goed is gegaan, zijn ze misschien sneller te porren voor een tweede keer. Jullie hebben in elk geval even van elkaar kunnen genieten. Zo’n kleintje heeft ook een invloed op je leven, he?
    Liefs Kakel

  3. O, wat grappig met dat broekje! De eerste keer je eerste kind achterlaten bij anderen vond ik ook best moeilijk destijds. Ook al zijn het je ouders. Maar nu is de kop eraf en wordt het steeds makkelijker. Let maar op!

  4. Tegenwoordig is alles wat er in een grote maat is,ook in een kleine maat…maar vraag me vaak af of het wel lekker zit…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s