OUBOLLIG

.
Als je hier over het park rondwandelt, zie je dat sommige mensen hun huisje of chaletje een naam hebben gegeven. Oubollige namen als “huisje weltevree” of “ons genoegen”, kom je dan tegen. Nou vind ik het geven van een naam aan een huis sowieso al vreemd, maar stel dat het verplicht zou zijn, hè. Dat iedereen een naam voor zijn huis moest bedenken, die naam op een dakpan, plank of weet ik veel waarop, moest schilderen en dit dan aan de gevel moest hangen. Wat voor naam zou je dan bedenken? Zou dat ook zoiets oubolligs worden of zou je echt een pakkende naam weten te verzinnen? Zelf zou ik voor ons hutje gaan voor iets als “plan B” (spreek uit als “plen bie”, of “second best”. Ah, hoor ik jullie nu denken, dan is dit niet echt wat ze wilden dus, dit hutje.

En dat klopt. Een beetje. Eigenlijk wilden we emigreren naar Australië, maar dat was niet zo heel realistisch, want daarvoor is het hebben van geld, heel veel geld, noodzakelijk en op dat punt schieten we dus iets (als in heel veel) te kort. We wisten dus al jaren dat die droom voor altijd een droom zou blijven. En dat is helemaal goed, want zonder dromen wordt het leven een beetje saai. Dan hadden we net zo goed een aantal geraniums voor het raam kunnen zetten en daarachter kunnen gaan zitten. Kijken naar hoe het leven buiten langs glijdt. Daar zijn wij niet echt geschikt voor. Vandaar dat wij dit mooie plekje hebben uitgekozen om zo vaak mogelijk van de natuur te kunnen genieten. Al zou het wel fijn zijn als we wat vaker de Australische temperaturen zouden hebben. Maar hé, een mens kan niet alles hebben.

Hoewel……ervan dromen mag natuurlijk altijd. Toch?

.

Advertenties

6 thoughts on “OUBOLLIG

  1. Ik vind het een mooie instelling. Een droom die niet realistisch is gebleken zit jullie niet in de weg, jullie gaan gewoon voor ‘second best’. Je gaat er ongetwijfeld heel veel mooie herinneringen maken.

  2. De term “second best” kan ook betekenen dat je ook nog een eerste keus hebt 🙂 Jullie leven met beide benen op de grond. Dat is meer waard dan mensen die zich zwaar in de schulden steken om “ergens” bij te kunnen horen. Nog veel mooie tijden in jullie plezierige hutje!

  3. Emigreren lijkt me verschrikkelijk maar denken sommige mensen dus anders over. Gelukkig kun je nú veel vaker van je kleinkind genieten dat wanneer je plannen wél door hadden kunnen gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s