SLIM(MER)

.
Heb ik al eens gezegd dat we ontzettend blij zijn met ons hutje? Ja hè? Dat klopt nog steeds. Eigenlijk zouden we vandaag naar huis gaan, maar opeens bleek het mooi weer te zijn, dus blijven we nog een nachtje. En dat komt goed uit, want we have a fight on our hands. Ik kan jullie bijna horen denken: vechten? Met wie dan? Zit je?

We gaan het gevecht aan met muizen. Schattige kleine beestjes, die helemaal in de natuur thuis horen. Daar hebben wij ook geen enkele moeite mee. Dat weet je nou eenmaal als je besluit een hutje aan te schaffen dat midden in bos- en heidegebied staat. Het zijn alleen buitengewoon brutale muizen, die het als hun goed recht zien om af en toe op bezoek te komen in de serre. Bij voorkeur ’s nachts. Dan is het lekker rustig voor ze en worden ze niet gestoord door steeds in en uit lopende mensen. Logisch toch? Ja, klopt. Maar waarom laten ze ons dan zien dat ze zijn geweest, door het achterlaten van kleine keuteltjes? Op de stoelen en de bank nota bene. Hoe komen ze daar boven op, vraag ik me af, want de gladde stalen poten maken het ze, denk ik toch niet makkelijk. Ik had boven dit stukje net zo goed “buiten dus 2” kunnen zetten, want het liefst heb ik dat ze buiten blijven. Maar we hebben een trucje bedacht.

Om te voorkomen dat de dakgoot iedere keer verstopt raakt met afgevallen bladeren, hebben we, of eigenlijk heeft echtgenoot, daar gaas in aangebracht. Op zo’n rol gaas zit natuurlijk veel meer dan nodig is en dat komt nu goed van pas. Op de plekken waarvan wij denken dat ze binnen komen, hebben we, nee, heeft echtgenoot, driedubbel gevouwen stukken gaas aangebracht. Eerst alleen in de hoeken, maar vanochtend bleek dat dat niet voldoende was. Op de een of andere manier werken ze zich via het zand onder het terras naar boven en komen dan precies onder het randje naar buiten. Dat was vanochtend duidelijk te zien, overal zag je kleine muizenpootjesafdrukken staan. Slimme beestjes dus, die het gaas wisten te omzeilen. Maar hé, is een mens niet slimmer dan een muis? Ja, toch zeker?

Omdat we toch een extra dagje blijven, heeft echtgenoot vanochtend de tijd gehad om de gehele rand van gaas te voorzien. Eens kijken wat er nu gebeurt. Morgenochtend zullen we het weten.

Wie is er slimmer, de mens of de muis?
.

Advertenties

6 thoughts on “SLIM(MER)

  1. Nou ik wéét nog niet wie dat gaat winnen, ze zijn slim en vooral lenig en klein! Ze hebben maar een héél klein gaatje nodig en liggen meestal toch nét een stap voor! Succes met de strijd!

  2. Hmmmmm ik weet het al…..

    Je maakt een mooi verhaal van het feit dat je niet alleen in bed wilt liggen en niet hoeft te vertellen dat jouw knuffelbeer op die ‘vriendjes’ precies hetzelfde effect heeft als zijn gevederde vriendjes die hem op de voet volgen ;-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s