PERSOONLIJK OVERZICHTJE

.

Terwijl de doffe dreunen van het carbid schieten klinken, probeer ik voor mezelf het afgelopen jaar op een rijtje te krijgen. Het was een jaar met ups en downs. Niets nieuws onder de zon dus, want dat gebeurt elk jaar. Even een paar zaken uitgelicht.

Het jaar begon geweldig met de mededeling dat we opa en oma zouden worden. Diezelfde maand kwam echter het bericht van overlijden van mijn oudste broer. Dat bericht kwam als een schok en heeft een heleboel rompslomp met zich meegebracht. Toen we daar weer een beetje van waren bekomen, begon mijn lijf heel vervelende trekjes te krijgen en volgden een aantal weken van onderzoeken. Ik heb daarbij kennis mogen maken met diverse specialisten in het ziekenhuis, een neuroloog, een cardioloog, een osteopaat en een vaatchirurg. Hoewel de zorg in dit lang met een sneltreinvaart achteruit holt, moet ik zeggen dat het allemaal in zeer korte tijd geregeld kon worden. De fijnste kennismaking was met de cardioloog, want die verzekerde me dat er met mijn hart niks mis was en ik ben voorzien van een goed hart. Dat zei hij echt. Langzaamaan gaat het lopen weer de goede kant op.

In juli overleed plotseling onze mooie rooie, Stubby. Dat was heel verdrietig, maar vijf dagen later werd onze kleinzoon Bjorn geboren. Hij is een buitengewoon vrolijk jongetje en groeit tegen de klippen op. Hij heeft echte spekarmpjes en beentjes, maar we gaan er vanuit dat dat snel minder wordt als hij eenmaal goed in beweging komt en gaat lopen. Het is er wel één met lood in z’n kont, weegt al bijna tien kilo. Hij groeit binnen de kortste keren uit alle kleine maten kleertjes en is inmiddels al toe aan maatje 80. Goed bezig dus, dat kleinkind van ons.

Twee maanden later in september ging ook onze Sheelah naar de hondenhemel. Hopelijk mogen zij en Stubby daar een mandje delen. We hebben nu nog maar één hond en die is inmiddels ook al twaalfeneenhalf. Zij is doodsbang voor vuurwerk. Vooral de lichtflitsen en scherpe knallen doen haar trillend in een hoekje wegkruipen. De doffe dreunen van het carbid vindt ze ook niet leuk, maar daar reageert ze in ieder geval iets minder op.

Het jaar 2014 is voorbij en het jaar 2015 staat op het punt van beginnen. Ik hoop en wens dat iedereen, zelfs de mensen die ik niet zo heel erg aardig vind, een warm en gezond jaar mag beleven.

Maak er iets moois van met z’n allen, mensen.

GELUKKIG NIEUWJAAR.

.

6 thoughts on “PERSOONLIJK OVERZICHTJE

  1. Ik kan me al die gebeurtenissen ook nog herinneren, gelukkig dat het met je gezondheid toch weer veel beter gaat en hoop dat het in het nieuwe jaar nog steeds béter zal gaan!
    Ook jullie een gezond en voor spoedig nieuwjaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s