TOEVAL?

.

Het plan was om gisteren te vertrekken naar ons hutje. Het weer was echter zodanig, dat we dachten, morgen kan ook. Vandaag dus even gezogen en de tassen ingepakt. Natuurlijk willen we eerst even rustig koffie drinken voor we weggaan. Na de koffie krijgt de vaatwasser nog even een slinger en in die tijd kan echtgenoot even gaan tanken en een krant en brood halen. Neem je brood mee? kan ik jullie nu horen denken, hebben ze in Drenthe soms geen bakkers? Eh jawel, er zijn wel bakkers, maar het brood van onze eigen bakker is nou eenmaal het lekkerste brood dat bestaat. Dus.

De koffie is bijna op als de telefoon van echtgenoot gaat. Verbaasd ziet hij dat schoondochter belt. Tijdens het gesprek zet hij de telefoon op de speaker en kan ik meeluisteren. Schoondochter vraagt of wij een sleutel van hun huis hebben. Ja, die hebben we. Ze is namelijk onderweg met de trein van Schiphol, waar zij, haar familie en onze zoon gezamenlijk haar zusje hebben uitgezwaaid. Die is voor de liefde vertrokken naar verweggistan. Zoon is vanaf Schiphol met de auto naar zijn werk gegaan, maar schoondochter heeft nu geen sleutels om haar huis binnen te kunnen gaan. Oeps.

Echtgenoot is de beroerdste niet en zegt dat hij onmiddellijk die kant op gaat rijden. De gedachte dat schoondochter en kleinzoon uren voor de deur moeten staan wachten, vindt hij maar niks. Hij neemt wel mijn sleutelbos mee, want daar zit de bewuste sleutel aan, alleen weet ik niet welke het is. Er hangen niet alleen onze eigen huissleutels aan, maar ook die van alle vier de kinderen en die van ons hutje. Dus.

Schoondochter is blij, de vaatwasser is inmiddels klaar en het wachten is nu op de terugkeer van echtgenoot. Als bonus kreeg ik de kans voor dit stukje. Voor hij de deur uitging zei hij nog, dat het maar goed was dat we niet gisteren al waren vertrokken. Ach, het heeft zo moeten zijn. Noem je zoiets nou toeval of het lot?

.

8 thoughts on “TOEVAL?

  1. Goeie vent!!

    Een vraagje, je zegt “hebben ze in Drenthe soms geen bakkers”. Wat doet het woord “soms” daar? Is er een moment dat alle bakkers uit Drenthe zijn? en hoe weet je dat dan? (-;

  2. Tja…toeval of niet, ik heb ook een aantal dingen meegemaakt dat ik gewoon wist dat het geen toeval was. Net op het juiste moment gebeurde er iets dat nodig was. Een fijn verblijf in je hutje gewenst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s