SIMPEL

.

Een simpele oorontsteking is zo verholpen. Zegt men. Inmiddels ben ik drie huisartsen en twee KNO artsen verder. In totaal ben ik, in zeven en een halve week tijd, vier keer bij een huisarts geweest en zeven keer bij een KNO arts. Vier antibiotica kuren heb ik weggewerkt. Kuren waarvan alleen de bijwerkingen het goed deden. Al twee weken loop ik met een volgepropt oor, volgepropt met een lang lintje, waarop een tube ontstekingsremmend middel is leeg gespoten. En dat voelt prettig…niet dus. En nog is het niet klaar. Maandag moet ik weer en dan krijg ik weer een andere KNO arts. Oh, joepie! Hoezo simpel? Het begint meer en meer op een never ending story te lijken. Ik kan me verdorie nauwelijks herinneren hoe een goede nachtrust voelt.

Een simpele borst besparende operatie, gevolgd door een maand even simpele bestralingen, dacht ik nog begin dit jaar. Helaas pakte ook dat niet even goed uit. Gisteren had ik een controle bij de bestralingsarts. Al vanaf het begin is mijn borst rood en hard en pijnlijk en dat heb ik bij eerdere controles ook duidelijk aangegeven. Van verschillende kanten kreeg ik toen te horen dat dat wel anderhalf jaar kon duren. Daar was ik natuurlijk niet blij mee, maar het betekende ook dat ik niet tussendoor om een afspraak ging vragen. Nu blijkt dat er te veel vocht in mijn borst zit en moet ik een afspraak maken met een in oedeemmassage gespecialiseerde fysiotherapeut. Jemig! Zeg dan niet tegen patiënten dat zoiets anderhalf jaar kan duren, dan loop je ook niet de kans dat patiënten zoals ik, er te lang mee rondlopen.

Al de jaren dat ik logjes schrijf, is dat heel simpel gegaan. Ik tikte mijn stukjes in Word en plakte ze dan gewoon op de plaats van bestemming, klikte op publiceren en hup, daar stond het dan. Maar dat lukt nu niet meer zomaar. Al een paar weken kon ik nergens meer bij op mijn site. Wilde ik kijken naar de statistieken, waar trouwens niet veel te zien is, omdat ik altijd maar weinig bezoekers heb, dan kreeg ik slechts een wit scherm met een grote blauwe W in het midden. Wilde ik naar de berichten of een ander onderdeel, kreeg ik precies hetzelfde. Hoe moest ik nu nog stukjes geplaatst krijgen? Geen idee. Ik ben niet zo van het uitzoeken en al helemaal niet van de updates. Elke dag kreeg ik wel een berichtje in beeld, maakte niet uit wat ik aan het doen was, dat er een nieuwe update van Word beschikbaar was en op advies van echtgenoot, heb ik dat vanochtend dus aan- in plaats van weg geklikt. Ik snap niet hoe het werkt, maar ik kon daarna wel weer gewoon alles bekijken op mijn site. Yes! Meteen een stukje schrijven dus, voor het weer mis gaat. Simpel, dacht ik. Maar nee.

Ik ga naar Word, maar krijg een klein schermpje en daar wordt gevraagd naar mijn initialen. Huh, waar slaat dat nou op? Maar ik gehoorzaam. Zo ben ik nou eenmaal. Meteen daarna krijg ik een iets groter schermpje met allerlei ingewikkelde vragen. Ik roep om hulp. Echtgenoot zegt waar ik op moet klikken. Oké, doe ik. Weer een scherm en weer doe ik wat me wordt gezegd. Oh, ik ben zo volgzaam. Ondertussen heb ik de neiging om lapje zijn nek om te draaien. Na veel vijven en zessen krijg ik een lijst met al mijn bestanden te zien. Op zoek naar waar ik mijn dagelijkse beslommeringen beschrijf, kom ik langs een ongelooflijke hoeveelheid stukjes, verhaaltjes en gedichten. Maar dan heb ik de juiste te pakken en kan ik eindelijk aan de slag. Hoezo simpel? Als dat in het vervolg elke keer zo moet, ben ik daar niet echt blij mee. Voorlopig is dit in ieder geval gelukt.

Het leven kan zo simpel zijn. Zolang er geen rare dingen gebeuren, tenminste.

.

7 thoughts on “SIMPEL

 1. Harriejakkie bah….wat een narigheid allemaal zeg!!

  Ik geef je maar een heeeeeeeel dikke knuffel (en ja natuurlijk doe ik dat ook heel voorzichtig *glimlach*)

  Als je wilt dat ik je kom helpen geef dan ff een seintje, dan stap ik in mijn rood duiveltje en kom naar je toe! Dat weet je natuurlijk al wel maar ik zeg het nog maar een keertje, mocht je het vergeten zijn *grinnik*

  Sterkte hoor, ik leef met je mee!!

 2. Bálen zeg, en ja in de gezondheidszorg is het vooral zelf opletten en meedenken want dat blijkt niet standaard bij artsen ingebouwd te zijn. Ga er vooral niét vanuit dat hun antwoorden ergens op slaan.
  En dan nog internetellende , je moet maar pech hebben. Maar evengoed fijn weer even iets van je te horen.

 3. Je hebt nogal wat voor je kiezen gekregen. En wat dat bloggen betreft, ik doe nooit een update, werkt iets goed dan nergens meer aanzitten. Ik typ mijn blogs rechtstreeks in WordPress. Als ik dat gedaan heb kopieer ik het in Open Office. En dan publicereren. Goed om weer iets van je tel lezen, ik wilde eerst ”leuk” schrijven maar heb het maar bij ”goed” ghouden

 4. Jasses, wat een narigheid allemaal. Ik vind het al onwijs knap dat je dan toch nog een heel verhaal publiceert. Jij laat je echt niet voor één gat vangen.
  Sterkte met alles.

 5. Jeetje, dat was al met al geen makkelijk jaar tot nu toe. Ik hoop zo dat die nieuwe KNOarts uitkomst kan bieden. Want dit is slopend hè. En sterkte met die fysio, hoop dat het toch allemaal meevalt.
  Ja, WordPress doet vervelend, er blijkt een update geweest te zijn, maar daar zijn echt dingen niet goed gegaan. Ik heb nu geen problemen meer, alleen is de site-knop onder mijn berichtjes niet meer zichtbaar. Dit hebben meer WPbloggers, en sommigen dan weer niet. Snap er ook niks van. Denk dat het een kwestie van afwachten is.
  Sterkte met alles! Liefs

 6. Dat gaat lekker zo, Trui…not! Nou weer fysio erbij, een andere kno-arts (er zijn er trouwens nog veel meer 😜), een lapje dat niet doet wat jij wil…. Alle gekheid op een stokje, het is en blijft balen 👎🏻!!!! 😘😘😘

 7. Dat duurt wel heel lang die ontsteking. Nieuw oor, is dat wat?
  Oortransplantatie is volgens mij wel mogelijk.
  Anderhalf jaar kan je nog last hebben? dat is wel heel ruim genomen. heel apart.
  als je 18 maanden en 1 dag later nog last heb, wat dan? is dan de garantie verlopen? Als je last of pijn heb moet je gewoon terug kunnen gaan en dan gaan ze maar kijken wat er aan de hand is.

  Tja, updates… de 1 is wel handig en de ander gooit alles in de war en heeft een compleet nieuwe layout.
  ook dat went weer hoor, als je er een beetje mee bezig gaat komt dat vanzelf wel goed.

  Sterkte de komende tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s