MOETEN

.

Wat een ontzettend vervelend woord is dat, moeten. Ik wil helemaal niets moeten. En toch zeg ik regelmatig tegen mezelf, dat dit nog moet gebeuren en dat ik dat nog moet doen. Waarom doe ik dat? Het sluipt er gewoon in. Daar komt bij, dat als ik die “moet” dingen niet doe, het ook niet gebeurt. Dan zit ik straks in zo’n tv programma als extreem verzamelaar, of als iemand die zijn huis compleet laat vervuilen. Daar heb ik nou niet direct behoefte aan, dus moet ik dingen. Ik heb net twee wassen weggevouwen en in de kast gelegd, de wasmachine is bijna klaar met de volgende was en die moet ik dan weer ophangen. Doe ik dat niet, dan komt het weer erin, zoals mijn moeder altijd zei. Wie wil er nou weer in zijn kleding, handdoeken of beddengoed? Ik niet, dus doe ik wat moet gebeuren. Gelukkig is echtgenoot goed met de stofzuiger, dat scheelt weer. Maar al die dagelijkse klusjes? Ik vind ze niet leuk, dus krijgen ze het label moeten. De wasmachine is klaar, dus ga ik eerst maar even hangen.

Oké, dat hangt. Het is nu kwart over 12. Over een kwartier moet ik weer eten. Kijk, dat moeten eten, vind ik dan weer niet zo’n punt. Dat doe ik meestal met plezier en het mooie is dat echtgenoot het eten vrijwel altijd voor me klaarmaakt. Ik hoef alleen maar te gaan zitten en eten. Er waren van de week echter nog meer moet-dingetjes. Zo moest ik maandag de controle mammo’s, waar ik nogal tegen op zag, laten maken en weet je wat? Het is me alles meegevallen, de verwachte pijn kwam niet opdagen. Gisteren moest ik voor de nacontrole en ook daar kwam ik happy vandaan, want de mammo’s waren helemaal goed, geen rare dingen op te zien en dat vond en vind ik nog steeds, erg prettig.

Dit stukje moest ook van mezelf, want als ik er niet voor ga zitten, gebeurt het niet. Ik wil het regelmatig, maar dan komt er altijd weer iets tussen en komt er niets van terecht. Dus moest het vandaag. Moet er nog meer? Vast wel, maar voor nu vind ik het welletjes. Het is half één, etenstijd.

.

Advertenties

6 thoughts on “MOETEN

  1. Door het ‘moeten’ zo in je gedachten te hebben is het zeker niet leuk, integendeel eigenlijk. Probeer eens dat woord te vervangen door ‘willen’ en als je daar een beetje consequent in bent wordt het leuker, echt waar!

  2. Moeten is heel vervelend. Zelf moet ik ook veel dingen en dan wou ik dat er kaboutertjes waren die het doen, maar die doen het niet want die bestaan niet. Ben wel opgelucht als ik die moeten doen dingen gedaan heb. Dan heb ik een voldaan gevoel, een soort beloning. Goed om te te lezen dat het met de mammo’s meegevallen is. Fijne dagen gewenst!

  3. ‘Moeten’ is, volgens mij, het enige woord waar iemand allergisch voor kan zijn en ik ben zo iemand 😜. Jij ook? Moet wel, we zijn tenslotte familie. En toch zijn er dingen die moeten, helaas. Maar de goede uitslag van de mammo’s is een felicitatie waard, dus: Gefeliciteerd! 😘

  4. Tja er zijn van die positivo’s die vinden dat je moeten door “mogen”moet vervangen. Van mij mogen ze hoor, en ja het is natuurlijk geweldig dat we de was in de wasmachine kunnen stoppen en niet meer als onze moeders in een teil sop op de wasplank tekeer hoeven te gaan om de was schoon te boenen…. maar of ik daar nou dagelijks bij stil wil staan….? Kortom, er zijn gewoon téveel “moetjes” om de boel (én de wasmachine) draaiende te kunnen houden,

  5. Ik heb er ook een hekel aan, maar ook ik leg me die dingen op. Zo moet ik nodig stofzuigen en de keuken en de trap dweilen.. Nog steeds niet gedaan terwijl ik vanmorgen vroeg al wilde beginnen. Ik overdrijf echt niet met mijn huishouden hoor maar ja. Wordt dus morgenochtend… Want het moet echt wel gebeuren 😉

  6. Ik moet toch even reageren…
    als je nou een huishoudster neemt voor alle vervelende moet klusjes ben je van die moetjes af.
    En wat een goed nieuws!!!! Dat moet wel even gevierd worden natuurlijk..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s