VAN HOUT TOT EEN MATJE

.

Het zou me niets verbazen als straks weer enthousiast wordt geroepen dat we een zeer warme winter achter de rug hebben. Ik zeg nu alvast dat ik het daar beslist niet mee eens zal zijn. Ik vond het maar bar koud en we hebben dan ook elke avond de open haard, die niet echt open is, want er zit een deurtje voor, aan gehad. Daar komt tenminste echte warmte vanaf. Ik kan je verzekeren dat 22 graden via de cv een stuk minder aangenaam voelt dan 22 graden via de kachel. Vorige week dreigde het hout op te raken en dus werd er nieuw besteld. Vanochtend om kwart over zeven werd het gebracht. Jawel, akelig vroeg. Achteraf gezien wel fijn, omdat er een fikse hoeveelheid regen werd voorspeld. Volgens de buienradar zou die regen ons al om negen uur bereiken. Het is inmiddels bijna tien uur en het is nog steeds droog. Nu komt het over tien minuten. Zegt de buienradar. Echtgenoot is dus druk bezig om het hout op de daarvoor bestemde plaats te krijgen. Daarvoor moet hij steeds dwars door de schuur met een kruiwagen. Hout uit de pallet in de kruiwagen en door de schuur naar de houtopslag. En weer terug met een lege kruiwagen. Dat is ongelooflijk veel werk en zal hem de rest van de dag een pittige hoeveelheid pijn aan de spieren en rug opleveren. Maar voor een gezellig en warm vuurtje heeft hij veel over. En ik ben hem daar uiterst dankbaar voor. Het is nu tien uur en nog geen spatje regen in zicht. Ik ga eerst maar even een bak koffie voor mijn harde werker maken. Met een flink stuk (door hem zelf gemaakte) appeltaart. Dat heeft hij wel verdiend. Tot straks.

Zo, het is half elf geweest en nog steeds is het droog. Of de weermannen hebben echt geen verstand van het weer, of de weergoden zijn echtgenoot goed gezind. Ik denk dat het een combinatie van beiden is. Echtgenoot is in ieder geval weer druk doende om al het hout op z’n plek te krijgen. De komende tijd zitten wij er weer warmpjes bij.

Mijn borstenmevrouw is uitermate tevreden en we hebben dan ook besloten dat deze week de laatste week is dat ik twee keer naar haar toe ga. Vanaf volgende week nog maar één keer in de week. Wel heeft ze een soort matje voor me besteld. Ik noem het een matje, want toen ze me een afbeelding liet zien, vond ik dat het er uit zag als een rubbermat, zo een met van die nopjes. Het is in ieder geval iets speciaals. Het wordt op maat gesneden en in de bh geplaatst. Het heeft een masserende werking bij elke beweging die je maakt. Het is dan ook echt bedoeld voor oedeemborsten. Ik ben benieuwd of dat gaat helpen. Ik kan tenslotte niet de hele dag zelf mijn borst lopen masseren. Dat staat ook een beetje raar, maar dat matje gaat dat nu dus wel voor me doen. Hoop ik. We zien wel, maar we gaan duidelijk de goede kant op.

Nog even dit: volgens de buienradar zitten we al een kwartier en ook de komende uren midden in de regen. Eh, hallo weermensen, het is echt nog helemaal droog en het ziet er ook niet naar uit dat er op korte termijn iets aan nattigheid komt. Wat een baan! Constant foute dingen verkondigen en toch betaald worden. Kan ik solliciteren?

.

Advertenties

6 thoughts on “VAN HOUT TOT EEN MATJE

 1. Wanneer hebben ze een keer gelijk bij het weer?? code geel word code oranje en uiteindelijk valt het allemaal weer mee.
  Gelukkig weer voldoende hout op voorraad. de rest van de winter zitten jullie er weer warmpjes bij.
  Ben benieuwd of zo een matje doet wat het moet doen. klinkt wel als baat het niet dan schaad het niet

 2. Wat een man! Hij is goed, hè! Lekker verwennen! Hier (A’dam) regent het al de hele dag, om saggeriebel van te worden. Laten we hopen dat het matje weet wat die moet doen. Mocht je ook een kleur uitkiezen? Er is natuurlijk maar één kleur. Nou ja, als die maar werkt. 😘

 3. het weer….zucht…. inderdaad, ik wil ook wel solliciteren en dat geld binnenslepen elke maand voor het verkondigen van zulke nonsens, die kan ik immers ook prima uit mijn duim zuigen… wat heet, heb er zelfs 2 om uit te zuigen.

  Ach ja die knnuffelbeerrr van jou. wat een lieverd, maar ja heej dat hoef ik jou natuurlijk niet te vertellen 😉

  Hier is het ook nog steeds droog hoor en of het zo blijven zal is maar de vraag. Ik zit binnen dus wat mij betreft mag het doen wat het wil .

  Ik hoop voor jou dat dat matje doen zal waarvoor het dient!!

  xxx

 4. En buienrader werk op regio, en dan nóg klopt het niet. Laten we het dan maar helemaal niet over die kleurige codes hebben, daar wordt je steeds op het verkeerde been mee gezet. Nou ja, in ieder geval zitten jullie er met recht warmpjes bij want dat is helemaal waar, CW warmte háált het niet bij een lekker houtvuurtje.
  Meestal vinden mannen het trouwens geen bezwaar als de borsten gemasseerd moeten worden, dat kán je een matje uitsparen;-)

 5. Heerlijk zo’n open haard, de warmte is een stuk aangenamer dan van een cv. Matje is wel prettig voor de massage want inderdaad ga je niet de hele dag over je borst lopen wrijven. Daar krijgen mensen bepaalde gedachten van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s