DRIE-EENHEID

.

Mijn laptop, windows tien en ik zouden samen moeten werken, maar eerlijk gezegd, we zijn niet bepaald een drie-eenheid. Sterker nog, we liggen elkaar totaal niet. Wat ik wil en wat lapje wil, kan nog weleens in overeenstemming zijn, maar zodra nummer tien zich ermee gaat bemoeien, wordt het een puinhoop. Ik heb een nieuw lapje, want mijn oude is volledig gecrasht bij het downloaden van nummer tien. Ik ben alles kwijt, al mijn verhalen e.d. Ik (lees: echtgenoot) heb ze wel ooit gekopieerd naar een externe harde schijf, maar die is helaas onvindbaar. Waarschijnlijk opgeborgen op een veilige plek. Maar waar is die veilige plek? Geen idee. Ter vervanging van mijn oude lapje had echtgenoot, dacht ie, een goed exemplaar gevonden, niet te duur en iets kleiner dan de vorige. Geen punt, vond ik. Na twee maanden werd er geroepen dat nummer tien updates had. Dat zal best, dacht ik en deed er niets mee. Ik houd nou eenmaal niet van updates en het nieuwe lapje werkte prima zoals ie was. Zo jammer, dat nummer tien een echte drammer is en maar bleef zeuren. Ik werd er behoorlijk kriegel van en gaf uiteindelijk toestemming om die updates dan toch maar te installeren. Grapje. Mijn lapje was niet alleen kleiner dan mijn vorige, maar had blijkbaar ook maar een heel klein schijfje. Oeps, foutje. Echtgenoot was er eigenlijk zonder meer vanuit gegaan dat elke laptop wel een behoorlijke schijf heeft. Helaas, niets is minder waar.

Windows tien riep dus elke dag dat hij schijfruimte nodig had en lapje riep elke dag dat mijn pc niet geschikt was voor updates. Ik werd bloednerveus van dat gezeur, want een lapje met een kleine schijf kan ik niet gebruiken natuurlijk. Ik blijk minder stressbestendig te zijn dan ik dacht, durfde amper iets te doen en werd er beslist niet vrolijker van. Echtgenoot is het net ingedoken, op zoek naar een lapje waar ik echt mee uit de voeten kan. Ik heb wel twintig keer gezegd, dat ik niet weer hetzelfde gezeur wil, maar dat er eventueel zonder problemen updates geïnstalleerd moeten kunnen worden.

Het was dus even zoeken, maar uiteindelijk is er één gevonden, die gaat doen wat hij moet doen. Hoop ik. Misschien kunnen dit lapje en ik in ieder geval een twee-eenheid worden met een gedoogbeleid voor nummer tien. Dan durf ik ook weer te lezen, te reageren en zelf te schrijven. Zoals nu. Dus.

.

Advertenties

7 thoughts on “DRIE-EENHEID

  1. Och hemeltjelief.. wat zonde! Staan die verhalen niet op je blog ook?
    Programma’s hebben updates nodig anders werken ze niet meer zoals ze moeten werken, is de beveiliging niet goed en krijg je problemen. Geheugen bijkopen kan ook vaak wel, was maar even naar een PC dokter gegaan, die had je dat vast wel aangeraden en het ook voor je kunnen regelen. Maar goed.. een ander lapje… Ik hoop dat je daar meer plezier van zult hebben en geen stress! Liefs XXX

  2. Oh hélp, ik lijd met je mee, verschrikkelijk dat soort dingen. Met 10 heb ik geen last meer, die laat ik zijn gang gaan maar dat wil niet zeggen dat er nooit problemen zijn.
    Maar dapper dat je het toch weer op gaat pakken want eerlijk is eerlijk, de lol gaat er wél af als het aldoor zo tegen zit.
    Heel veel plezier met je nieuwe speeltjes en eh…. toi,toi,toi!

  3. Windows 10, heb het ooit geprobeerd maar toen had ik geen geluid en muis meer. Terugdraaien naar 7 ging gelukkig wel maar met moeite. Dit pctje rammelt gelukkig nog steeds door ook al krijg ik geen updates meer, maar met de prima gratis virusscanner geen vuiltje aan de lucht.

  4. Ik ben gelukkig helemaal verlost van het gezeur van de windows-updates , want sinds ik een I-mac en een I-pad heb, synchroniseert alles bijna zonder dat k het merk en werkt alles feilloos! Het kost een paar centen, maar ik ben er erg blij mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s