GOTEN EN PLANTEN

.

En het is gelukt met die temperatuur. De lente is eindelijk echt gearriveerd. Je ziet weer overal groene puntjes verschijnen aan bomen en struiken en de vogels hebben het druk met sjansen en een nestje bouwen. We zijn momenteel in ons hutje en daar moet ongelooflijk veel aan de tuin gebeuren. We waren al een half jaar niet geweest door baby- en andere omstandigheden, maar nu kunnen we aan de slag. Echtgenoot gaat eerst maar eens de goten goed leeghalen, want daar is in de afgelopen maanden toch nog behoorlijk wat blad gekomen van de grote eik die in de tuin staat. Ook de berk heeft zijn best gedaan en dat levert vooral een berg klein spul op en ja, dat moet er natuurlijk wel uit. De Hortensia’s moeten nog gesnoeid worden en wat planten die de winter niet hebben overleefd moeten worden verwijderd. Dat is natuurlijk jammer, maar geeft ons wel de gelegenheid om weer op zoek te gaan naar nieuwe plantjes. Ook een nieuwe drinkbak voor de vogels moet worden aangeschaft, want die zogenaamde vorstbestendige bakken zijn helemaal niet zo vorstbestendig. De bak die er stond is volledig aan gruzelementen gevroren. We gaan nu voor een soort stalen bak, die ziet er op het plaatje heel mooi uit, dus hopelijk is ie dat in het echt ook. Morgen wordt ie besteld en dan laten we hem bezorgen bij onze jongste, want wij zijn natuurlijk niet thuis. Schoondochter is vrijdag jarig, dan zijn we er toch voor het drinken van een bakkie koffie en het eten van een lekker gebakje (hoop ik) en dan kunnen we hem meteen meenemen.

De baby’s groeien inmiddels allemaal als kool. Het is zo leuk om te zien hoe verschillend ze zijn en toch zie je bij alle drie overeenkomende trekjes. Logisch natuurlijk, het is allemaal familie. De baby’s lijken ook allemaal op de vaders. Kleinzoon Bjorn zag een babyfoto en riep meteen; “Mats!”, maar het was geen foto van Mats het was een foto van zoon R, de papa van Bjorn en Mats. Kleindochter Zoë had precies dezelfde ervaring. Bij de babyfoto van zoon X, haar papa, riep zij meteen dat het Noëmi was, haar babyzusje. Ik vind dat echt heel leuk.
..
Het gaat goed met de goten, dus ik denk dat ik maar even met de Hortensia’s ga stoeien.

.

Advertenties

6 thoughts on “GOTEN EN PLANTEN

  1. Lekker hoor, weer in het hutje. een hoop werk nog met een half jaar aan bladval en rommel maar dat mag de pret niet drukken, hier ook de achtertuin klaar gemaakt voor het mooie weer en de kinderen.
    Geniet van het zonnetje en het mooie weer en de kleinkinderen.

  2. Oeps ja, een half jaar niets aan de tuin doen wordt goed afgestraft. Maar ja, ik snap het, al dat kleine spul heeft natuurlijk voorrang, gewoon té schattig om er niet regelmatig bij binnen te vallen.aar nu dus even boeten, succes met de hortensia;-)

  3. Mooi zo’n buitenverblijfje, al moet er wel het e.e.a gebeuren. Fijn dat het goed gaat met de kleinkinderen. Geniet van je vakantie en rust en gooi op tijd de spade en hark aan de kant.

  4. Heerlijk weer, heerlijk hutje en heerlijke kleinkinderen. Beter kan je niet hebben. Komende week wordt het ook heerlijk weer (ik hou van het woord ‘heerlijk’). Geniet ervan! 😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s